Een lieve e-mail van pechvogel David. Veel sterkte namens de club!

09 03 18 | Uncategorized

Beste Flevo Phantomers ,

Donderdag 1 maart gezellig een dagje uit met de familie schaatsen op de Jaap Edenbaan in Amsterdam. Wat een gezellig dagje uit had moeten worden, liep voor mij uit op een op dat moment persoonlijk drama.

Na ruim 25 jaar niet op het ijs te hebben gestaan en onder aanmoediging van de kids besloot ik gezellig te gaan schaatsten. Ik had mijzelf voorgenomen om slechts een paar rondjes te gaan schaatsen. In het begin was het wennen, ze zeggen; ‘schaatsen verleer je niet’. Het leek in ieder geval helemaal nergens op. Toch, na een paar rondjes kreeg ik de slag aardig te pakken, de gespannenheid in mijn benen werd steeds ontspannender. Ik sprak met mijn broer af dat we nog 1 rondje zouden rijden en dan lekker onder het genot van een biertje de dag zouden afsluiten. Dat werden er 1,5 toen ik in de bocht met redelijke snelheid in een groef terecht kwam.

Ik raakte uit balans, ging in plaats van schaatsen opeens kunstschaatsen, werd gelanceerd en kwam hard met mijn heup op het ijs terecht. Ik voelde meteen dat het mis was.
Vrij snel erna was de ehbo van de ijsbaan en een dokter die ook gezellig een dagje aan het schaatsen was ter plekke. Iedereen die mij kent weet dat ik een klein beetje overgewicht heb. Ik moest met een brancard van het ijs afgehaald worden. Ik kan je vertellen, dat was een hele operatie. Op het moment dat ik van het ijs werd gehaald, heb ik de plek zelf niet meer kunnen bekijken, maar de ijsmeester heeft behoorlijk wat overuren moeten maken.

Na ruim een week in het ziekenhuis gelegen te hebben met een gebroken heup en 3 enorme schroeven erin mag ik vandaag (vrijdag 9 maart ) naar huis waar de revalidatie echt gaat beginnen. De buren hebben een groepsapp aangemaakt voor mij om mij zoveel mogelijk te helpen. Voor mij een geweldig initiatief.

Ik heb van verschillende mensen vanuit de club die het wisten, hartverwarmende apps, mailtjes ontvangen. Ronald en Ingrid zijn ook nog langs geweest. Super gezellig. Vanuit de club ook een mooie bos bloemen ontvangen, dank jullie wel, wordt zeer gewaardeerd.

Ik wil iedereen bedanken voor de steun die ik tot op heden heb ontvangen. Ik zal voorlopig niet op de club verschijnen. Ik zal wel alles aandachtig blijven volgen. Vanaf dit weekend begint ook voor de Peewees de competitie. Jongens en meisjes, ga ervoor. Go Phantoms, go. We zien elkaar op het nieuwe complex.

Met vriendelijke groet,

David Mathijse

Loading...