Scheidsrechter worden? Meld je aan voor de clinic, 8 en 9 september in Almere.

06 08 18 | Uncategorized

Onze mooie sport heeft een tekort aan scheidsrechters. En dat terwijl niemand een beter zicht heeft op de game dan de refs! Help de sport, de club én jezelf en word scheidsrechter! Je kunt daarvoor heel binnenkort weer een tweedaagse rookie-clinic volgen. Goed nieuws: dit weekend vindt plaats in Almere, bij ons op de club! Het betreft hier tackle (dus geen flag) football.

Rookie-clinic?

Een rookie is Amerikaans voor eerstejaars (officials). Tijdens de rookie-clinic krijg je uitgebreide uitleg over de regels, mechanics en filosofie van onze sport.

Wanneer

Zaterdag 8 en zondag 9 september 2018. Om een licentie te verkrijgen moet je beide dagen volledig volgen.

Hoe laat

Van 10:00 – 17:00 uur. (Inloop vanaf 9:30 uur)

Belangrijk

Als scheidsrechter heb je een belangrijke functie, en het is een leuke maar pittige klus. Heb je eenmaal je licentie, dan word je geacht een bepaald minimumaantal games te fluiten om je licentie te behouden. Je krijgt een vergoeding per gefloten wedstrijd.

Fijn om te weten

Sport is emotie. Maar scheldpartijen aan het adres van de officials zijn in het American Football – anders dan bij soccer/voetbal – niet aan de orde van de dag. Daar treden niet alleen de officials zelf hard tegenop, maar ook de coaches van de teams. Je staat er trouwens ook nooit alleen voor: je hebt altijd 4 andere (meest ervaren) officials naast je, in het veld. Samen bereiden jullie elke wedstrijd goed voor.

Meer informatie
Meld je aan!

Aanmelden voor deze tweedaagse clinic verloopt via de club. Stuur daarvoor uiterlijk 23 augustus een mailtje met je voor- en achternaam naar info@flevo-phantoms.nl.

Loading...