Flevo Phantoms weren zich kranig tegen ervaren Hilversum Hurricans

27 10 21 | wedstrijden

Flevo Phantoms weren zich kranig tegen ervaren Hilversum Hurricans

ALMERE – Februari 2019 was de laatste keer dat de Phantoms voor de competitie in aktie konden komen (toen winst tegen de Amsterdam Crusaders). Door de coronaperiode haakten echter een flink aantal spelers af. Wat overbleef is nu in de eredivisie American Football een jeugdig en onervaren team. De bespeler van een leuk en gezellig veld op sportpark De Marken in Almere-Haven moest zaterdagavond in de eerste competitie wedstrijd sinds jaren, echter met een kleine 0-6 nederlaag het hoofd buigen voor de ervaren Hurricans uit Hliversum.

Een resultaat dat echt niet als dreun aankwam. Natuurlijk was er teleurstelling en het gevoel dat er zeker een gelijkspel mogelijk was geweest. Coach Jelte van Heuveln gaf ook na afloop aan dat hij best wel trots is op zijn team. “Ze hebben tot het eind maximale inzet getoond en zijn steeds als team blijven spelen. Zeker verdedigend hebben we ons mannetje gestaan. Wij hebben een groot aantal rookies en die kunnen alleen maar leren door wedstrijden te spelen en gelukkig gaan we dat weer doen.”

Wat de Phantoms gedurende de wedstrijd opbrak was het kleine aantal spelers. Een American Foothball team mag maximaal uit 56 spelers bestaan. De Phantoms hadden er deze wedstrijd maar twintig, waaronder twee dames (Melanie Kulder en Stacy Grob). Toen ook nog eens twee belangrijke verdedigers na de rust met een blessure niet verder konden werd de spoeling wel erg dun. Het siert de overgebleven spelers dat met veel inzet de bezoekers nauwelijks een kans werd gegund. Zowel Van Heuveln als voorzitter Ronald Callenbach wisten vooraf niet wat ze van dit team en dit seizoen moeten verwachten. Beide hebben met lede ogen toch de laatste twee jaren een goede grote groep spelers zien inkrimpen. “We moeten roeien met de riemen die we op dit moment hebben. Maar we spelen weer en hopelijk kunnen we op die manier en ook op andere manieren weer meer spelers winnen voor deze mooie en enerverende sport”.

Na het sein voor de Kickoff door hoofdscheidsrechter John Haentjes, werd al snel duidelijk dat de Phantoms verdedigend van goede huize moest komen. In het eerste kwart lukte dat prima en was er een prachtige interseption van Delano Tims.  Ook in het tweede kwart eigenlijk hetzelfde beeld. De defence bleef overeind, maar het lukte niet om zelf in de endzone van de Hurricans te komen. Quarterback Tim Venema kreeg steeds erg weinig tijd van de spelers van de bezoekers en had ook pech dat een paar verre gooien net niet gevangen konden worden. Het bleef dus bij de rust 0-0 en dat werd bij de Phantoms een prima stand gevonden,

In het derde kwart ging het gemis van twee sterke verdedigers meespelen. De Hurricans kwamen steeds dichter bij de endzone en vonden halverwege een vrije man voor een touchdown: 0-6. Verder lieten de Phantoms het niet komen. Zelfs een aanval op een paar meter van de endzone werd eigenlijk moeiteloos overleefd. In het vierde kwart, toen de krachten steeds verder wegvloeiden, werden nog wel pogingen gedaan om zelf tot scoren te komen. De ervaren Hurrricans lieten het echter niet zover komen.

De eerste competitiewedstrijd sinds tijden zat erop en bij de Phantoms moeten ze nu toch denken dat ze met dit resultaat verder kunnen. Hopelijk vinden ze meer spelers die willen aansluiten bij dit enthousiaste team. De volgende wedstrijd is op zondag 7 november.

Loading...