Peewee’s en Cubs Flevo Phantoms doen goed mee in landelijke flag competitie

02 11 21 | wedstrijden

PEEWEES EN CUBS FLEVO PHANTOMS DOEN GOED MEE IN LANDELIJKE FLAG COMPETITIE

ALMERE – Zondag waren de Flevo Phantoms gastheer voor de landelijke jeugdcompetitie voor de zogenaamde Flag wedstrijden. Er mag nog niet getackeld worden. De spelers en speelsters dragen een riem met “flags” die door verdedigers van die riem getrokken kunnen worden, waarna het spel stopt. De derde Flagdag in deze competitie, waar twee speelronden afgewerkt werden, toonde aan dat het American Football bij de jonge jeugd wel degelijk leeft.

Tot nu toe draaien de teams van Flevo Phantoms goed mee. In de jongste categorie, de Peewees (spelers vanaf 8 jaar tot 12 jaar) draait de ploeg van coach Ocean Elenga aan de top mee. De Arnhem Falcons werden in de eerste wedstrijd ruim met 42-12 (28-6) verslagen. De spelers: Jan, Mieka, Manu, Ian, Lars, Ryan, Jesper en Casper  weten allang niet meer wat verliezen is. Het was dat ook prettig voor coach Ocean dat zijn ploeg in het tweede duel tegen het Rotterdamse 010 Troyes nu wel flink tegenstand kregen. Na een 0-6 achterstand bij de rust lukte er lang niet zoveel. Tot Manu eindelijk in Ryan een goede reciever in de end zone vond: 6-6. Even leek een point after touch down nog de winst op te leveren. Maar na een nodige discussie met de scheidsrechter en tegenstander werd dat punt wegens duwen afgekeurd. Ocean was het daarmee niet eens en gaat nu opgenomen beelden naar de bond sturen. “Er was duidelijk een zekere gemakzucht in ons spel gekropen en dat kan gewoon niet bij American football. Maar goed dat we nu eens flinke tegenstand kregen, dat hebben we ook veel meer nodig.” 

Bij de Cubs (spelers vanaf 12 jaar tot 14 jaar) hebben de Phantoms zelfs twee teams in de competitie. Beide draaien bovenin de middenmoot goed mee. De Cubs 1 van de coachs Tim en Bram Venema wist de eerste wedstrijd tegen Arnhem Falcons met 18-6 (6-6) te winnen. Tim, Jion, Jayden, Awinash, Lenny, Xander, Koen en Kian kregen het niet kado. Pas toen twee keer Lenny, een keer goed aangegooid door Xander en een keer door Koen, de verdediging te snel af was, kwam de winst in zicht. De tweede wedstrijd was een walkover, 38-0 (30-0), tegen nieuwkomer Lelystad Commandeurs. De Cubs 2 van coachs Stefan jongebloet en Zouhir de Hooi liet in de eerste wedstrijd tegen de Amsterdam Crusadors heel goede aanvallen zien. Na een 28-0 voorsprong bij de rust werd het uiteindelijk 60-2 voor Jaroah, Arwin, Noah, Reshaun, Alex, Dusten en Joshua. Vermeldenswaardig waren een éénhandige vangst van Noah, de snelheid van Alex en de interceptions van Jaroah. De tweede wedstrijd tegen de Arnhem Falcons werd met 40-18 ook ruim gewonnen.

De vierde Flagdag is op zondag 28 november bij de Arnhem Flacons

Loading...